Hvad kan du gøre for at forbedre dine chancer?

Hvordan bliver du synlig hos ressourceafdelingen

Ressourceafdelingen i København:

  • Sven Johansen: 88 83 26 34
  • Peder Andersen: 88 83 26 39

Ressourceafdelingen i Jylland:

  • Majbritt Vater: 88 83 26 27

Som ressourcekoordinatorer i ProData Consult har Peder Andersen og Sven Johansen det store overblik over alle indkomne freelanceopgaver. De fungerer som mellemled mellem salgsafdelingen og HR-afdelingen og er primus motor, når det handler om at finde egnede kandidater til opgaverne.

I den sammenhæng er det interessant for dig at vide, hvad Peder og Sven kigger efter, og hvad du kan gøre for at forbedre dine chancer for at blive udvalgt som kandidat.

Helt overordnet set ser processen således ud:

  1. Salgsafdelingen får opgaverne ind fra kunderne.
  2. Ressourceafdelingen registrerer opgaven og leder efter egnede kandidater.
  3. HR-afdelingen validerer og klargør CV til fremsendelse.

www.konsulenter.dk

Peder og Svens primære værktøj og medie er www.konsulenter.dk. Stort set alle indkomne opgaver bliver lagt op på sitet, som opdateres flere gange om dagen. Som konsulent er det derfor vigtigt løbende at holde sig orienteret om, hvad der foregår på sitet.

Tilmeld dig RSS-feed

I de perioder, hvor du leder efter opgaver, anbefaler ressource-afdelingen, at du tilmelder dig vores RSS-feed på www.konsulenter.dk for at få det hele med. Når kontrakten er i hus, så afmeld dig igen denne service og slip for de mange tilbud om freelancekontrakter.

Webformularen ”Jeg er interesseret i denne opgave”

Sven og Peder anbefaler, at du bruger webformularen ”Jeg er interesseret i denne opgave” og meget gerne med en kort kommentar til opgaven. En kort kommentar kan være en stor hjælp for ressourceafdelingen i udvælgelsen af egnede kandidater og kan i visse tilfælde bruges i den videre salgsproces med kunden.

OBS! Når du henvender dig via formularen ”Jeg er interesseret i denne opgave”, skal du dog være opmærksom på, at Sven og Peder ingen mulighed har for at svare på alle henvendelser. Hvis de vurderer, at du er den rigtige kandidat til opgaven, så vil du blive kontaktet personligt. Dine CV-oplysninger vil ikke blive givet til kunden, før vi har snakket med dig.

Et opdateret CV gør dig mere synlig

Noget af det vigtigste at vide om Sven og Peders udvælgelsesmetode er, at de ofte tager udgangspunkt i søgning på arbejdsområde/kompetence. Derfor kan det naturligvis være afgørende, at du husker at opdatere dit ProData online-CV. Vi anbefaler, at du opdaterer dit CV i god tid og helst et par uger (minimum 14 dage) før din kontrakt slutter.

Check ledighedsdato

Ligeledes kan det være afgørende, at din ledighedsdato er korrekt. Det er ikke usædvanligt, at en ledighedsdato, som ligger 14 dage eller en måned ud i fremtiden, kan være afgørende for, om du bliver kontaktet på en opgave eller ej.

Opdater dit ProData-CV i forhold til opgaven

Hvis du er meget sikker på, at dine kompetencer passer på en opgave, så vil det være en stor hjælp for ressourceafdelingen (og således naturligvis forbedre dine chancer betydeligt), at du gennemgår/opdaterer dit ProData-CV i forhold til den specifikke opgave.

Hvis der for eksempel er tale om en Microsoft SQL Server opgave, så sørg for, at al din Microsoft SQL Server erfaring er lagt ind i både resume, kompetencer og projekterfaring med navns nævnelse. Og vær ikke nervøs for gentagelser i projekterfaringen - gentagelser i forbindelse med konkret udført arbejde validerer blot dine kompetencer.

INtf?

KonsulentNyt nr. 26, 2011: