Konsulent i Berlin, Morgan Roderick

Hvordan kom du til Nokia som konsulent?

Jeg havde haft et CV liggende hos ProData Consult i mange år, helt tilbage fra dengang ProData lå i Brøndby. En dag fik jeg en mail med spørgsmålet om, hvorvidt jeg kunne været interesseret i et job hos Nokia i Berlin. Jeg hørte mere om jobbet i et telefoninterview med Nokia – og det lød rigtig spændende. Så jeg slog til.

Det er en stor beslutning at tage væk så længe, men jeg har ikke fortrudt. Det er et meget spændende projekt, jeg arbejder på, og det foregår sammen med nogle spændende mennesker. Ja, og så er Berlin jo bare en fantastisk by.

Konsulentprofil: Ekspert i JavaScript med 12 års erfaring.
Der findes få konsulenter med samme erfaringsgrundlag og en profil som min, men i Nokia har jeg mødt ligesindede. Her er der mange virkelig hårde konsulenter, og det har været rigtig fedt at arbejde sammen med dem.

Hjælper kunden med følgende projekt:
Jeg arbejder med JavaScript, som kører i browseren og definerer transportprotokollerne mellem serveren og browseren. Jeg arbejder meget med geografiske data, som vil gøre det muligt for brugeren at berige de geografiske data med fotos, noter eller links til andre objekter. Det er et af de største projekter, jeg nogensinde har været på. Vi sidder i et team på tre hold med i alt 30 mennesker, så der er en del koordinering mellem os. Vores projekt bliver installeret på millioner af telefoner og kommer i hænderne på rigtig mange brugere.

Hvilke kompetencer bruger du i projektet: JavaScript, Test og Scrum

Hvad har været din største udfordring indtil nu?
Det er en meget stor organisation, og der er mange mennesker, der vil have os til at gøre noget for at indfri deres egen agenda. Så der er meget pres på fra andre teams. Men det er også spændende, for det giver en masse samarbejde med andre teams, som man ellers ikke får prøvet.

Rent fagligt har den største udfordring været, at jeg har lavet noget animationsprogrammering. Det er sjovt, når folk taler om, hvad der udfordrer en. Jeg synes, at den bedste udfordring er den, hvor jeg møder mest modstand. Det er den, hvor jeg har det svært og er nødt til at gribe det an fra forskellige vinkler for så endelig at løse det. Det er den bedste belønning.

Hvordan er det at være konsulent i Nokia?
Der er en følelse af pionerånd her, som jeg ikke har oplevet på samme måde andre steder. Og så har jeg en rigtig god chef i den forstand, at han stoler på os. Han stoler på, at de eksperter, han har hyret ind, kan deres kram. Det betyder, at vi får lov at passe os selv. Der er ingen mikroledelse her. Det er meget selvdrevet, og det er fedt at se, at hele holdet tager ansvar for det her produkt.

Hvad vil du huske som den bedste oplevelse hos Nokia?
Det har været et stort privilegium at arbejde sammen med min chef. Den måde, han leder på, er helt fantastisk. Han stoler på os og beskytter os mod mange knubs fra selve organisationen. Vi får lov at drage al den nytte, vi kan, af organisationen, men den får ikke lov at forstyrre os.
Hvad får du med i bagagen, når du er færdig som konsulent hos Nokia? Jeg får en hel masse med. Men det, der nok har betydet mest for mig, er, at jeg i den grad har øget min erfaring med udvikling og test. Og at jeg har fået lov at være mentor for yngre udviklere. Desuden er det naturligvis en stor gevinst at have fået lov til at bo i Berlin. Man oplever ganske enkelt landet og hovedstaden på en helt anden måde end, hvis du bare kommer som turist.

INtf?