Konsulent i Berlin, Christian Bak

Profil: Min rolle er Scrum Master, Tech Lead og Arkitekt. Jeg har det ledelsesmæssige og tekniske ansvar for teamet, der består af seks udviklere og to designere.  

Projekt: Jeg sidder i den del af Nokia, der hedder Ovi. Jeg blev hyret ind på et projekt, som bl.a. kombinerer sociale netværk og navigation.  
Hvilke kompetencer bruger du i projektet: Jeg blev hyret ind på min JavaScript-kompetence – men efter projektet er ændret, sidder jeg med Qt Quick (baseret på C++).

Hvad har været din største udfordring indtil nu? For mig har den største udfordring været at have så stort et ansvar for produktet. Jeg har før været med som arkitekt på mindre ting, men her har jeg egenhændigt fået lov til at styre det hele og være meget selvkørende. Jeg har selv været med til at udforme processerne og taget en masse tekniske beslutninger, som måske i starten har været kontroversielle for Nokia, men i sidste ende har vist sig at virke.

Med kontroversiel mener jeg for eksempel, at det godt kan være, at koncernen dikterer, at vi skal gøre sådan og sådan. Alligevel har jeg taget en beslutning om, at det gør vi ikke; vi gør sådan og sådan. Men det har virket og har siden vist sig at være den rigtige beslutning. 

Desuden er det naturligvis også en udfordring at være effektiv i teamet, selvom vi er underlagt bureaukratiet i en stor organisation.
Hvad får du med i bagagen fra Nokia? En masse selvtillid! Primært fordi jeg ledelsesmæssigt har løftet en stor opgave, bidraget med mine erfaringer og haft succes med det. Og så er jeg stolt af at have været med til at udvikle det her produkt.

Den største personlige gevinst har nok været det sociale aspekt. Jeg har arbejdet sammen med nogle fantastiske mennesker og et fedt team her i Berlin. Der er stort set ikke en eneste ’indfødt’ berliner her; de fleste kommer langvejs fra. Det betyder også, at man er på projektet med en helt anden ånd. Fritid og arbejdet flyder ud i et. Man skal ikke hjem og passe sit, men bruger meget tid sammen med sine kolleger.
Gode råd til andre konsulenter: Har du chancen for at komme til Nokia i Berlin, så gør det.

INtf?